SONY DSC

Tijdens de ING Private Banking Golfweek begin juli, wist de 15-jarige Bergenaar Hidde Fontein zich via een rechtstreeks duel met topgolfer Robert Jan Derksen en de Belgische Tourprofessional Thomas Levet, te plaatsen voor de ‘Beat the pro’ tijdens het KLM Open. Hij sloeg zijn bal dichterbij de hole dan deze twee internationale topspelers.

Op het KLM Open toernooi begin september, mag Hidde zijn slag gaan slaan op de tot arena omgebouwde hole 14 (par 3). Naast de deelnemende golfprofessionals uit de hele wereld, zal een aantal amateurs op donderdag, vrijdag en zaterdag tegelijk met de professionals één bal slaan. De amateurs die hun bal dichter bij de vlag slaan dan de tourspelers, winnen twee KLM-vliegtickets naar een bestemming in Europa.

‘Hidde is een van de ‘rising stars’ van de Noordhollandse golfclub’ vertelt Wiebe Giesen – hoofd jeugdgolf professional van Sluispolder. ‘Samen met zijn teamgenoten en óók grote talenten van de club Nevill Ruijter , Eva Nijenhuis en Monique Dam, heeft hij tijdens de ING Golfweek laten zien wat voor hoog niveau ze nu al aankunnen’.

De ING Private Banking golfweek is het tweede landelijke golfevenement in Nederland, naast het prestigieuze KLM Open golftoernooi. ING Private Banking heeft zich in 2016 als partner verbonden aan golf, via de NGF, het KLM Open én enkele golfbanen.

Zo heeft ING Private Banking een partnership voor de komende twee jaar met golfbaan Sluispolder. ‘Wij zijn heel blij met het partnerschap met de ING’ bevestigt Renate Roeleveld van de golfbaan. ‘ING Private Banking heeft als ambitie het Nederlandse golf te verjongen en te vernieuwen door initiatieven op het gebied van jeugd- & familiegolf.  En jeugdgolf staat bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Het aantal jeugdleden groeit hier dan ook razendsnel’ legt Roeleveld uit.

Een van de voorwaarde om het aantal jeugdspelers verder te laten groeien is onder andere wedstrijdervaring opdoen en topgolf van dichtbij bekijken. Twee facetten die door deze samenwerking ontstaan. Ten eerste door deelname aan deze ING golfweek Cup, waarin 16 jeugdteams tegen elkaar streden.  En bovendien zorgt de ING ervoor dat alle jeugdleden gratis toegang hebben tot het KLM Open om hun golfidolen van dichtbij te zien spelen.

‘Golf nog leuker maken en topgolf stimuleren, daarin vinden ING Private Banking & golfbaan Sluispolder elkaar’ beaamt  Ivo Beernink, Private Banker van de ING en verantwoordelijk voor golf in de regio Noord Holland.