calciam vk

Ed, de enthousiaste Hoofd Greenkeeper van Sluispolder vertelt elke week wat voor werkzaamheden op de baan plaatsvinden…

We hebben een regenachtige week achter de rug, maar de vooruitzichten zijn gelukkig goed voor de verandering :-) Zon en een licht windje, daar zijn we blij mee, want dan droogt de baan weer lekker op.

Zodra het kan, zal ik 50 ton calcium over de fairways strooien! Het is ongeveer 20 hectare fairway oppervlakte, inclusief driving range, dat is dus 2,5 ton per hectare. Het calcium is om de topstructuur te verbeteren, calcium gaat tussen de kleiplaatjes zitten, waardoor het luchtiger wordt. Als het weer meezit, dan zal dit eind van de week gerealiseerd worden. Er komt dan een grote trekker met een nog grotere kunstmest strooier, die over de baan gaat.

Alle antislip matten op alle bruggen afkomstig van Mats + Profiles, zijn intussen aangebracht.

We gaan nu verder met snoeien. De nieuwe teemarkers zijn klaar, de ballenwassers zijn geschilderd en het is nog even wachten op stickers. Daarnaast zullen binnenkort de veiligheidsnetten achter de banken op hole 6, 9 en 11 weer teruggeplaatst worden.

Er is een plan van aanpak voor de fairways gemaakt, alsook voor de greens. Het machinepark is doorgelicht en op basis van deze bevindingen worden samen met Renate en de eigenaar een tijds- & investeringsplan gemaakt.

Volgende week weer een nieuwe update, en u weet: bij vragen zijn Ed & zijn team meer dan bereidwillig u te vertellen over de werkzaamheden en de baan.