vlok

Ed, de enthousiaste Hoofd Greenkeeper van Sluispolder vertelt elke week wat voor werkzaamheden op de baan plaatsvinden…

Het is heerlijk groeizaam weer! Regen (af en toe voor de golfer meer dan hem/haar lief is ;-) ) en warmte, dat vinden de grasjes fijn en die groeien dan ook als kool. Door deze regen is de grondwaterstand weer iets verbeterd, want voor de tijd van het jaar, was het echt te droog, dus wij zijn er blij mee.

Gelukkig is met de komst van het geheel nieuwe wagenpark volop apparatuur aanwezig om dit vele gras weer af te maaien om het voor u zo fijn als mogelijk speelbaar te maken. De reguliere werkzaamheden hebben plaatsgevonden en de greens zijn bemest vandaag.

Er kwamen wat vragen binnen over wat die vlokken op de green nu zijn en of dat ‘gevaarlijk’ is. Geen zorgen, het is onschuldig! De spuit-arm van de nieuwe machine laat deze vlokken vallen, zodat de berijder precies kan zien waar hij geweest is met bemesting. Zo wordt er niet teveel op één plek bemest en is het zo efficiënt mogelijk. Overigens wordt er dus voeding gespoten, vloeibaar mest van een natuurlijke oorsprong.

Begin volgende week gaat de tee van hole 8 weer open, deze is een aantal maal teruggemaaid naar de juiste tee-hoogte – 11 mm – dus is er helemaal klaar voor om de golfers weer te ontvangen.

Volgende week worden ook de greens weer geprikt met 8mm pennen. Dit zijn massieve pennen om lucht voor de wortels in de grond te brengen, dit resulteert in kleine gaatjes. Zie dit dus als luchtkanaaltjes voor onze grasplanten, die daardoor beter groeien en wortelen.

En u weet: bij vragen zijn Ed & zijn team meer dan bereidwillig u te vertellen over de werkzaamheden en de baan!